Er wordt tegenwoordig veel van onze kinderen gevraagd. Ze moeten naar school, hebben vaak meerdere hobby’s, moeten daarnaast tijd maken voor vrienden. Daarnaast worden ze blootgesteld aan een grote hoeveelheid prikkels, zoals telefoons, computers en spelletjes. Sommige kinderen krijgen daarnaast helaas ook te maken met nare gebeurtenissen of veranderingen in het gezin, wat ze nog verder op de proef stelt.

Voor kinderen is het lastig met al deze prikkels en eisen om te gaan. Wanneer het brein van deze kinderen niet optimaal functioneert is dit helemaal een grote uitdaging.

Hoe kan neurofeedback uw kind helpen?

Neurofeedback kan kinderen helpen met de huidige stressoren om te gaan, door de hersenen beter te laten functioneren. En deze weerbaarder te maken voor veranderingen van binnenuit en buitenaf.

Neurofeedback is een bewezen therapie voor?

Neurofeedback is een bewezen therapie voor ADHD/ADD en andere concentratie problemen bij kinderen. Zo is er bewijs dat Neurofeedback minstens zo effectief is als Ritalin, zonder de bijwerkingen. Verder zijn er ook bij andere klachten goede resultaten te behalen.

Zo kan Neurofeedback bijvoorbeeld helpen een kind blijvend rustiger te maken en beter te laten functioneren, kunnen kinderen vooruitgang boeken bij hersenbeschadiging, epilepsie, autisme, slaapproblemen en nog een hoop andere klachten. Daarnaast kunnen de resultaten van de trainingen het zelfvertrouwen van een kind vergroten.

Neuroline vindt het belangrijk kinderen op een voor hen toepasselijke manier te benaderen en op hun gemak te stellen. Hierdoor zullen ze merken dat Neurofeedback leuk is! Wij betrekken hier graag de ouders bij, omdat die hun kind het beste kennen!

Kinderen kunnen voor de training kiezen uit een groot aantal kinder Dvd’s of zelf de een favoriete film meenemen.

Als u wilt weten of Neurofeedback ook kan helpen bij de klachten van uw kind, neem dan voor meer informatie contact met ons op, of maak een afspraak voor een gratis proefsessie.

Maak een afspraak voor een proefsessie Klik hier.