Neuroline vindt het belangrijk ervaringen met neurofeedback te delen, om zo een beeld te geven van wat neurofeedback voor mensen kan betekenen. Hieronder staan de ervaringen van mensen die bij Neuroline een training hebben gevolgd en graag wilden delen wat hun ervaringen waren. De datum van het eind van de training, de leeftijd, het geslacht en het aantal sessies dat iemand heeft gevolgd staan vermeld.

Man 50 Amsterdam. September 2022 32 sessies

Acht jaar geleden heb ik door een klein herseninfarct hersenletsel opgelopen. De jaren daarna ben ik hiervan voor een groot deel hersteld maar ik bleef klachten houden ten aanzien van prikkelverwerking, concentratie en vermoeidheid.

Om de hinder in het dagelijks leven van deze klachten tot een minimum te beperken ben ik met Charlotte aan de slag gegaan met neurofeedback. De behandelingen waren zeker in het begin zwaar, ik had vaak minimaal een dag nodig om te herstellen. 

Maar gaandeweg werden de resultaten merkbaar en zijn mijn klachten sterk verminderd. De behandeling –  in combinatie met regelmatig sporten – had ook een zeer positief effect op mijn nachtrust en op mijn gemoed, ik voel me soms verlicht!

Vrouw 31 Amsterdam. Augustus 2019 30 sessies

Als ik zo terug kijk op de sessies merk ik dat ik: veel rustiger ben, nooit meer gestrest wakker word, niet meer zenuwachtig ben om naar ‘gewone’ dingen toe te gaan, meer geduld heb, als ik heel erg enthousiast word heb ik mezelf weer een stuk sneller onder controle dan voorheen. En door dit alles ook een stuk meer energie, dus al met al heel positief!!

Qua angstklachten merk ik dat ze veel minder zijn, maar ze zijn er nog wel soms en zodra ik angstig ben zijn de dwanghandelingen wel weer snel actief. Wellicht wil ik hier in de toekomst nog verdere trainingen voor doen.

Verder merk ik dat ik veel beter met prikkels om kan gaan, ook erg fijn.

Vrouw 55 Amsterdam. Augustus 2018 55 sessies

Charlotte is een intelligente en doortastende therapeute die, in overleg met mij, op zoek is gegaan naar de diverse mogelijkheden, na mijn burn out, om de verstoorde frequenties in de diverse gebieden van mijn brein weer in evenwicht te brengen via neurofeedback. Heb geduld en vertrouw op de kennis en ervaring van Charlotte. De tussentijdse rapportages geven een helder overzicht en houvast van hoe het gesteld is met de frequenties in je brein en hierdoor de moed om door te gaan. Mijn gevoel van welbevinden en levensvreugde is weer terug; ik slaap beter en dieper en ik ervaar weer rust in mijn lichaam. Bovendien is het fijn om tijdens de sessie nu eens niet te hoeven praten,  maar in plaats daarvan een mooie film te zien.

Man 35 Amsterdam. Mei 2017 29 sessies

Neurofeedback heeft ervoor gezorgd dat ik dichter bij mezelf sta. Al vaker in het verleden heb ik te maken gehad met depressies en overspannenheid. Nu ik deze therapie gedaan heb, heb ik een flinke steun in de rug gekregen, om mijn emoties (en angsten) beter te beheersen, zodat ik niet in dezelfde valkuilen meer val. Ik heb het idee dat ik beter in staat ben met afstand naar mezelf te kijken, en heb de rust gevonden om beter om te kunnen gaan met stress. Nu ik meer rust heb, over het algemeen minder intens mijn gevoelen ervaar en minder pieker, slaap ik beter. En als dingen even tegenzitten, of ik val toch een beetje terug, dan kan dat nog steeds wel heftig zijn, maar de duur ervan is een stuk korter, en kom er veel gemakkelijker uit. Ik had ook het idee dat na de therapie, mijn hersenen zichzelf nog steeds aan het trainen waren.

Man 66 Amsterdam. December 2016 26 sessies

Laat ik beginnen met aan te geven dat ik de therapie overall als zeer prettig heb ondervonden. Als gevolg van de onderbreking die ik nu zelf heb ingelast
merk ik nu dat ik onze sessies mis.
Vooral na de sessie al ik naar huis fiets heb ik een gevoel van weldadige rust die me in staat stelt mijn omgeving intensiever waar te nemen dan anders.
Over de gehele linie ben ik een stuk rustiger geworden en lijk ik meer in staat mijn “demonen” uit mijn hoofd te houden.
Ik bedoel daarmee de problemen en moeilijke opgaven die zich repeterend in mijn hoofd aandienen. Ik kan nu beter sturen dat ik daar nu niets mee kan en
het geen zin heeft er nogmaals aan te denken. Mede als gevolg daarvan kan ik mijn tijd beter indelen en kan ik mij beter concentreren op wat gedaan moet worden.
Mijn agenda en indeling in volgorde van noodzaak en belang kan ik nu beter sturen. Hierdoor vergeet ik ook minder.
Mijn ervaring van het leven is daardoor positiever en bewuster geworden. De onrust in mijn denken en de daarbij gepaard gaande afleidingen zijn veel minder geworden.
Hierdoor ben ik ook beter in staat te luisteren naar mijn omgeving.

Slapen is nog steeds een probleem, hoewel dat wel is verandert. Ik heb nog maar een paar dagen in de maand het gevoel dat ik slaap tekort kom.
Ik wordt s’ochtends uit mijzelf wakker. Het slaapritme waarbij ik eerst in slaap val en dan na een uur wakker wordt en geen slaap meer heb speelt nog steeds.
Maar na afleiding, meestal door te lezen val ik weer in een diepere slaap van soms 2 uur. Daarna weer wakker en dan herhaalt zich hetzelfde en slaap ik weer 2 uur.
In de vroege lees ik dan weer en val dan weer in slaap tot het uiteindelijke wakker worden en opstaan.
Hierin zit volgens mij ook de gewenning van jaren in.

Vrouw 39 Amsterdam. Maart 2016 34 sessies

In 2015 kreeg ik de diagnose PTSS en begon ik meteen met wekelijkse EMDR-behandelingen. De therapie was heftig, zwaar en vermoeiend. Na ongeveer 25 behandelingen gaf mijn behandelaar aan dat zij het wel voldoende vond. Ik had mijn trauma dan wel verwerkt maar had niet het gevoel goed in mijn vel te zitten. Ik voelde me beter dan voordat ik ermee begon en ik wilde me nog beter voelen.
Ik had al eerder iets gelezen over neurofeedback als behandeling van PTSS en wilde het wel uitproberen. Uit de EEG-scan kwam meer dan alleen PTSS. Ik had bepaalde tekorten opgebouwd waardoor mijn hersenen niet optimaal functioneerden. De manier waarop ik informatie verwerkte en mijn concentratievermogen konden ook verbeterd worden. Uiteindelijk heb ik 34 behandelingen gehad voor alles. Wat ik erg fijn vond van Charlotte, was dat ze altijd mijn reactie op de behandeling goed in de gaten hield. Als ik het te zwaar of teveel vond worden stelde ze daar de behandeling op af. Ze kon door de behandeling de heftigheid van mijn emoties verminderen. En zij heeft zich niet alleen op mijn trauma alleen gericht, ik heb zaken verwerkt waarvan ik niet eens wist dat ik er nog mee zat. Ik droomde ineens over dingen die ik had meegemaakt als puber en in een vorige relatie!
Ik ben nu meer ontspannen, rustiger, positiever en voel me vooral lichter dan ooit.
Anderen merken aan me dat ik zelfverzekerder ben, makkelijker in de omgang, aardiger en vrolijker. Ik zal altijd gevoelig blijven voor verslavingen (koffie, nicotine, alcohol en chocola) maar heb dit nu meer onder controle. Het belangrijkste is vooral dat ik nu weer goed in m’n vel zit!!!

Man 34 Amsterdam. Oktober 2014 12 sessies

“Als ondernemer moet ik vaak presentaties houden.

Door neurofeedback heb ik rust gevonden. De presentaties gaven me altijd veel stress en onrust.
Door de behandelingen met neurofeedback heb ik een soort rust gevonden, waardoor ik minder stress voel en mijn verhaal beter kan doen.”

Man 50 Amsterdam. September 2014 30 sessies

“Toen ik last kreeg van mijn dwangmatigheid ben ik bij de huisarts langs gegaan.
Deze heeft me doorverwezen naar een psycholoog die met therapie mij aan probeerde te zetten weerstand te bieden tegen de handelingen die ik van mezelf uit moet voeren. Dit bleek echter de drang om te compenseren onvoldoende weg te nemen. Ik ben toen opzoek gegaan naar iets anders.

Ik mocht van mezelf onder andere geen rode dingen aanraken en ik moest mijn armen of benen afvegen als ik een ziekte hoorde, of een ziek iemand zag. Ik zag in dat dit niet meer normaal was en wilde graag af van het gevoel handelingen uit te moeten voeren. Ook omdat ik het nu niet alleen deed als ik alleen was, maar ook niet kon weerstaan als er anderen bij waren, die me er op aanspraken.

Neurofeedback heeft me geholpen mijn dwangmatigheid in de hand te houden. Ik ervaar nu veel minder drang om iets te compenseren of weer goed te maken. Soms merk ik dat ik een tijd helemaal niet meer gemerkt heb dat ik iets moest compenseren.

Het is na de behandeling wel weer een beetje teruggekomen, maar toen met een paar opfris sessies weer een stuk verbeterd.”

Vrouw 29 Amsterdam. Mei 2014 40 sessies

“Sinds twee jaar lijd ik aan een burn-out. Ik heb hierdoor niet kunnen werken.
In het begin van mijn burn-out kon ik niets verdragen, geen geluiden, zelfs de vogels in de tuin maakte voor mij te veel herrie.
Ik kon ook niet slapen. Ik heb meerdere psychologen bezocht, maar niets hielp echt.
Neurofeedback bleek het enige dat echt geholpen heeft. Ik ben nog altijd niet beter, maar heb wel meer zelfvertrouwen en rust gekregen. Ook kan ik beter nee zeggen en mijn grenzen aangeven.

Ik had voor de behandeling een half jaar niet geslapen. (mensen zeiden dat dit niet mogelijk is, maar ik heb het zo ervaren.)
Door de eerste paar behandelingen met neurofeedback kon ik wel weer slapen. Dit was een weldaad.”

Vrouw 28 Amsterdam. Maart 2014 14 sessies

“Sinds mijn pubertijd word ik geplaagd door migraine aanvallen. Deze aanvallen zorgen er voor dat ik niet deel kan nemen aan leuke dingen en soms dagen in bed lig met kloppende hoofdpijn.

Een vriendin heeft me toen neurofeedback aangeraden en Neuroline bleek dicht bij me in de buurt neurofeedback aan te bieden.

Mijn behandeling begon rustig en na een paar weken merkte ik dat ik geen aanval van hoofdpijn meer had gehad!
Ook de “aura” aanvallen, waarbij een deel van mijn gezichtsveld verdwijnt, zijn tot nu toe niet teruggekomen.”

Vrouw 40 Amsterdam. Maart 2014 20 sessies

“Neurofeedback heeft me geholpen met mijn slaapproblemen. Ik heb zo lang ik me kan herinneren slecht geslapen, doordat ik pieker. Neurofeedback heeft me hier goed bij geholpen. Ik pieker een stuk minder en lijk me minder aan te trekken van dingen die me vroeger boos maakten. Hierdoor lig ik minder na te denken in bed en slaap ik veel beter.”

Man 30 Amsterdam. Januari 2014 20 sessies

“Neurofeedback bij Neuroline heeft het een en ander veranderd bij mij. In het verleden sliep ik licht en werd ik vaak wakker. In bed was ik veel aan het nadenken. Daarnaast had ik ADHD achtige klachten, zoals een slechte concentratie.

Na ongeveer 8 behandelingen bij Neuroline sliep ik heel anders. Wanneer ik nu naar bed ga, slaap ik meteen en word ik pas wakker door de wekker. Ik slaap nu heel vast in plaats van heel licht.

Het zal er ook mee te maken hebben dat ik het denken (malen) uit kan zetten, of gewoonweg niet meer doe in bed.

Verder kan ik me beter concentreren, ik heb sterkere focus op taken en gesprekken. Mijn vrienden en familie zien dat ik duidelijk rustiger ben en beter kan luisteren bij gesprekken.

Ik kan een neurofeedbackbehandeling aan iedereen aanraden, het kan namelijk iedereen optimaliseren. Niemand is perfect, en deze behandelingen zorgen ervoor dat je de rest van je leven beter functioneert en presteert.”

Volgt u bij Neuroline een training, dan kunt u met het contact formulier, of per mail uw eigen ervaringen achterlaten.
Klik hier voor het contact formulier.